top of page

Başarı

https://www.youtube.com/watch?v=2qJh1-IjGUE

BAŞARININ FİTİLİNİ DÜŞÜNCELERİNİZ ATEŞLER

Düşünceleriniz neyin mümkün olduğuna inandığınızı, işinizde ve yaşamınızda yaptıklarınızın neler tarafından yönlendirildiğini tayin eder. Düşüncelerinizin işinizi rezil de edebilir vezir de… Düşünce şekliniz, benimsediğiniz anlayışlar bir girişimci olarak en değerli varlığınızdır. Başarılı girişimciler bunu çoktan anlamışlardır.

Güçlü bir zihniyete sahip olmak hayat boyu süren bir süreçtir ve bir üst sınırı yoktur. Bugün kitaplara, makalelere, videolara erişimimiz hiç olmadığı kadar kolay ve bunlar hedeflerinize ulaşmada ihtiyaç duyduğunuz entelektüel birikimi besleyebilirsiniz.

Bir girişimin başarı olmasında onlarca etken rol oynar ve doğru anlayışları benimsemenin sizi kesinlikle başarılı kılacağını söylemek doğru olmaz. Fakat başarı şansınızı artıracağı kesin.

Başarılı girişimcilerin diğerlerinden farklı olarak benimsediği üç anlayış, girişimcilik serüveninize dair yeni bir perspektif kazanmanıza yardımcı olacaktır.

1) Bahaneler hiçbir işe yaramaz

Bahaneler sizi hiçbir yere götürmez. Başarılı olmak isteyen girişimcilerin bunun kolaylıkla alışkanlığa dönüşebileceğini ve tehlikeli olduğunu bilmeleri gerekir. Bahane üretmek yerine, sorunu kabul edin ve çözüm üretmeye odaklanın. Sorunlardan kaçmaz bir çözüm değildir, geri geldiğinizde yine sizi bekliyor olacaklar.

İşler planlandığı gibi gitmediğinde ve buna biz sebep olduysak, sorunla yüzleşmemek daha rahatlatıcı bir seçenekmiş gibi görünebilir. İşte tam da bu noktada bahaneleri işinizin bir parçası haline getirme tehlikesiyle karşılaşırsınız. Girişimcilik serüveni siz engelleri aştıkça seviye atlar, bahaneler üreterek görmezden geldiğiniz sorunların her biri, hayallerinizin gerçeğe dönüşme ihtimalini düşürür.

2) Başarısızlık bir tecrübedir

Girişimcilik Rus ruleti değil, eğer başarısız olursanız şansınızı tekrar deneyebilirsiniz. Üstelik bu sefer başarısızlık şerbetini içmiş ve tecrübe ile yüklü olacaksınız; bir diğer deyişle ‘daha hazır’.

Başarılı girişimciler pes etmek yerine, başarısızlıkların arkasında yatan dersleri bulup çıkarırlar. Başarısızlığı nasıl gördüğünüz de önemlidir. Bize sorarsanız, yeni şeyler deneme cesareti olan birinin büyüdüğünün en bariz göstergelerindendir.

Eğer girişimcilik serüveninizde başarısızlığı hiç tatmadıysanız yeterince hamle yapmıyorsunuz demektir. Eğer belirlediğiniz hedeflere zorlanmadan ulaşıyorsanız yeterince büyük hedefler koymuyorsunuz demektir.

3) Zaman her şeydir

Zaman geri alamadığımız veya çoğaltamadığımız tek şeydir. Başarılı girişimciler zamana her şeyin ötesinde değer biçer. İşlerine ayıracakları zamanı, serüvenlerine katkı sağlayacağına inanmadıkları şeylere “hayır” diyerek artırırlar.

Zamanınızın sahip olduğunuzun en değerli şey. Onu hak ettiği şekilde kullanın. İş dünyasında bu, girişiminize fayda sağlamayacak toplantılara ve fırsatlara hayır demekten geçiyor. Size düşen sıradaki adımınıza odaklanmak ve ona hizmet eden fırsatların peşinden gitmek.

Kendi işinizi özgür bir yaşam amacıyla kurdunuz. Bu özgürlük, günün her anını sizin için önemli olan şeylerle geçirmenizi mümkün kılar. Gelgelelim, önceliklerinizi iyi belirlemezseniz, hem kendinizi başarıdan alıkoyarsanız hem de yeterli zamanınız kalmadığı için yaşamınız ile işiniz arasında denge kuramazsınız.

Sevdiğiniz hayata ve işe sahip olabilirsiniz. Bu düşüncelerinizle başlar. Zihninizi günlük olarak ilham verici ve motive edici içerikler ile besleyin ve bundan aldığınız güçle elinizden gelenin en iyisini yapın. Aklınıza endişe ve kuşku düşürecek insanlardan uzak durmayı unutmayın.

RECENT POSTS
Yakın Zamandaki Gönderiler:
Search By Tags
Etiketleri Arama:
Henüz etiket yok.
bottom of page